Для визначення якості харчування дітей у закладах дошкільної освіти щоденно проводиться аналіз виконання норм харчування на одну дитину, які затверджені Постановою КМ України від 22.11.2004р. №1591 "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах".
№ | Найменування продукту | Від 2 до 3 років | Від 3 до 6 років |
1 | Хліб житній | 20 | 40 |
2 | Хліб пшеничний | 55 | 80 |
3 | Борошно пшеничне | 15 | 25 |
4 | Крупи, макаронні вироби | 30 | 45 |
5 | Картопля | 130 | 190 |
6 | Овочі різні | 180 | 230 |
7 | Фрукти свіжі, цитрусові | 45 | 100 |
8 | Соки | 50 | 70 |
9 | Фрукти сушені | 10 | 10 |
10 | Кондитерські вироби | 5 | 15 |
11 | Цукор | 35 | 45 |
12 | Масло вершкове | 12 | 21 |
13 | Олія | 6 | 9 |
14 | Яйця (шт.) | ¼ | ½ |
15 | Молоко, кисломолочні продукти | 350 | 400 |
16 | Сир кисломолочний | 35 | 45 |
17 | Сир твердий | 3 | 5 |
18 | Сметана | 5 | 10 |
19 | М'ясо, м’ясопродукти | 60 | 100 |
20 | Риба | 20 | 45 |
21 | Кава злакова | 1 | 4 |
22 | Какао | 1 | 4 |
23 | Чай | 0,2 | 0,2 |
24 | Білки | 466 | 68,1 |
25 | Жири | 45,6 | 71,7 |
26 | Вуглеводи | 167,6 | 239,2 |
27 | Енергоцінність, ККАЛ | 1267,2 | 1874,8 |
Коментарi